voorplat-Circle-of-AwarenessWillem Fonteijn / Circle of Awareness. Using the body as a mirror for thoughts: a psychotherapeutic approach. Warden Press, 2016. Paperback, 150 pp’s. ISBN 978 94 92004 37 6. Engelstalig. Adviesprijs € 17,50. Ook verkrijgbaar als e-boek.

Gebruikmaken van je bewustzijn is niet alleen een spirituele oefening, het is ook een nuttige therapeutische interventie. Je bewust worden van je lichaam is de eerste stap. Je lichaam communiceert op een heel concrete manier over al je emotionele issues en je overtuigingen.

Dit boek is een toegankelijke gids die uitlegt hoe je je lichaam kunt gebruiken als betrouwbare informatiebron met betrekking tot je bewustzijn. Het bevat inspirerende voorbeelden van hoe je je lichaam en geest kunt verkennen, en hoe je bewustzijn (‘awareness’) in je dagelijks leven kunt verankeren en zo een stabiel geestelijk evenwicht kunt bereiken.

Over Willem Fonteijn

WFfotoachterflapWillem Fonteijn is klinisch psycholoog en psychotherapeut, en een ervaren mindfulness-trainer. Hij publiceerde veel artikelen in vakbladen maar ook enkele dichtbundels. In dit boek presenteert hij een een innovatieve, experimentele aanpak en illustreert die met voorbeelden uit zijn eigen praktijk.