Wereldboekendag
Vandaag, 23 april, is de Internationale Dag van het Boek. Een dag als alle andere dus, zult u misschien denken. Zeker in deze corona-tijden lezen we met  . . .
Lezen in Amerika
Wie denkt dat Amerikanen cultuurbarbaren zijn, moet zich eens achter de oren krabben. In een recent rapport stelt het gerenommeerde Pew Research Center dat  . . .
Bibliotheekbeleving
Vorige week bracht het CBS nieuws naar buiten waar je als boekenliefhebber in eerste instantie blij van wordt: de Nederlandse openbare bibliotheken hadden  . . .
Op de kleintjes letten
In boekenland is onlangs een relletje uitgebroken omdat webwinkel bol.com sinds kort geen boeken meer verkoopt van uitgeverij Das Mag. Deze uitgeverij  . . .
Boeken in beweging
Hosanna! Net als in Nederland zit de verkoop van boeken in de fysieke boekhandel ook in Amerika in de lift: er werd in 2015 2,5% meer omgezet dan in 2014,  . . .
Mooi werk
Ben Tiggelaar is al jaren een gevierd auteur van boeken waarin hij inzichten uit de gedragswetenschap en de positieve psychologie toepast op werk, loopbaan  . . .
Managen met boeken
Wist u dat er (per capita) bijna nergens ter wereld zoveel business consultants rondlopen als in Nederland? Alleen in de Verenigde Staten zijn het er nog  . . .
100 jaar Querido
Ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van Em. Querido’s Uitgeefmaatschappij schreef Willem van Toorn een mooie biografie van haar oprichter. Emanuel  . . .
Lekker shoppen bij Amazon
Na twintig jaar uitsluitend online verkoop heeft Amazon afgelopen week zijn eerste fysieke boekwinkel geopend. De winkel bevindt zich in University Village  . . .
Het boek en de lepel
In het pas verschenen boek Het boek en het badwater breekt hoogleraar boekwetenschap Lisa Kuitert een lans voor het papieren boek. Tijdens de  . . .
Hoop doet leven II
Het FD besteedde afgelopen vrijdag uitgebreid aandacht aan de positieve stemming die sinds begin dit jaar de Nederlandse boekhandel beheerst. In de eerste  . . .
Boek en zopie
De zomer zit er al weer zo’n beetje op – terwijl ik dit schrijf gutst de regen onbarmhartig neer over Amsterdam. Van het weekend probeerde ik nog even in  . . .
Boekenberg
Boekenberg
De helft van de Nederlandse boekenuitgeverijen maakt al verlies op de verkoop van boeken vóór aftrek van overhead en winst. Dat blijkt uit een onderzoek  . . .