Zanna van der Aa

Zanna van der Aa

Zanna van der Aa, auteur van In the Driving Seat of Customer Experience, is oprichter van KSM fabriek, waar ze al meer dan vijftien jaar vernieuwende methoden op het gebied van klantgerichtheid ontwikkelt.

www.ksmfabriek.nl

Arend Ardon

Arend Ardon

Arend Ardon, auteur van Break the Cycle!, is sociaal psycholoog en bedrijfskundige en eigenaar van The Change Studio. Hij doceert aan diverse business schools. In 2009 promoveerde hij aan de Vrije Universiteit te Amsterdam op zijn proefschrift over leiderschap in complexe veranderprocessen. Hij is een veelgevraagd spreker.

www.changestudio.nl

Arend Ardon

Rolf Baarda

Rolf Baarda (1957) is auteur van The Baarda Model. Hij is directeur van Bureau Baarda, dat bij opdrachtgevers vernieuwende concepten voor belonings- en talentmanagement implementeert.

Bureau Baarda

Aart Bontekoning

Aart Bontekoning

Aart Bontekoning, auteur van The Power of Generations, zag rond 1994 de eerste lichtingen van de Pragmatische Generatie (1970-1985) tegen cultuurmuren aanlopen. Deze observatie mondde uit in promotieonderzoek, van 2000 tot 2007, naar de rol van generaties in de evolutie van sociale systemen, zoals organisaties. Het bedrijfsleven en de overheid heeft inmiddels veel belangstelling voor de uitkomsten.

www.aartbontekoning.com

Jaap Boonstra

Jaap Boonstra

Jaap Boonstra is auteur van Change Management Adventures. Hij ondersteunt leiders en managers in organisaties bij het succesvol realiseren van de veranderingen die zij nastreven. Hij doceert Organization Dynamics aan de ESADE Business School in Barcelona, en Organizational Change and Learning aan de Universiteit van Amsterdam. Aan beide instellingen is hij betrokken bij executive onderwijs en advieswerk.

www.jaapboonstra.nl

Mieke Bouma

Mieke Bouma

Mieke Bouma, auteur van De held in je eigen verhaal, is dramadocent, storycoach en auteur van diverse boeken over storytelling. Ze is initiatiefnemer van de Storytelling Academy en helpt mensen en organisaties bij het vinden, schrijven en vertellen van een goed verhaal. De Reis van de Held vorm al jaren een grote inspiratiebron.

www.storytellingacademy.nl

Mieke Bouma

Erik Bronsvoort

Erik Bronsvoort is, samen met Matthijs Gerrits, auteur van From Marginal Gains to a Circular Revolution. Hij is bike nerd, ingenieur en ondernemer. Samen met Matthijs richtte hij Circular Cycling op, een bedrijf waarmee hij de fietsindustrie duurzamer wil helpen maken.

www.circularcycling.nl

Jan Bultsma

Jan Bultsma

Jan Bultsma is auteur van Focus op fusie en, met Leo van de Voort, co-auteur van Strategie zoekt flow! Hij heeft vele fusies in de non-profitsector geleid dan wel begeleid. Verwondering over het soms merkwaardige verloop van fusieprocessen heeft hem aangezet tot het leren begrijpen en benutten van aanwezige dynamiek.

LinkedIn

Oscar David

Oscar David

Oscar David is auteur van The Integrity of Power en van The Enneagram in the Workplace. Hij is organisatiepsycholoog, executive coach, adviseur en spreker op het gebied van leiderschap en verandering.

www.oscardavid.nl

Willem Fonteijn

Willem Fonteijn

Willem Fonteijn is auteur van Circle of Awareness. Hij is klinisch psycholoog en psychotherapeut, en een ervaren mindfulness-trainer. Hij publiceerde veel artikelen in vakbladen maar ook enkele dichtbundels.

www.cognitieveleertherapie.nl

Matthijs Gerrits

Matthijs Gerrits

Matthijs Gerrits is, samen met Erik Bronsvoort, auteur van From Marginal Gains to a Circular Revolution. Hij is bike nerd, historicus en IT-specialist. Samen met Erik richtte hij Circular Cycling op, een bedrijf waarmee hij de fietsindustrie duurzamer wil helpen maken.

www.circularcycling.nl

Willem Fonteijn

Marga Gooren

Marga Gooren schreef samen met Mila de Koning Hart voor de dokter. Zij werkte tien jaar als huisarts en coacht en traint sinds 2010 artsen op het gebied van veerkracht, zelfzorg en werkplezier. Samen met Mila de Koning geeft zij zelfcompassie- en mindfulnesstrainingen aan artsen.

aqualime.nl

Natasja de Groot

Natasja de Groot

Natasja de Groot is co-auteur van Discipline en lef, met Etienne van Oosten en Jeanette Harmsen. Sinds december 2011 is ze verslaggever bij het AD. Daarvoor werkte ze jarenlang bij De Telegraaf en was ze co-auteur van het boek De opkomst en ondergang van DSB.

LinkedIn

Steven de Groot

Steven de Groot

Steven de Groot is auteur van Organisational Aesthetics en van Design thinking voor managers; die laatste titel is ook in het Engels vertaald. Hij is lector Innovatief Ondernemen bij de Zuyd Hogeschool en doet onderzoek naar organisatie-innovatie, strategie, digital business en design thinking & artistic interventions in organisaties.

Lectoraat Innovatief Ondernemen

Jeanette Harmsen

Jeanette Harmsen

Jeanette Harmsen is co-auteur van Discipline en lef, met Etienne van Oosten en Natasja de Groot. Zij is mededirecteur van het door Etienne opgerichte adviesbureau United Talent. Zij is is al sinds haar studietijd geïntrigeerd door de vraag waarom wij ons organiseren en wat ons daarbij drijft.

www.unitedtalent.nl

Monique Harmsen

Monique Harmsen

Monique Harmsen is co-auteur van Een gezonde dosis militair DNA, samen met Andrea Lapère. Zij is freelance journalist en was 21 jaar werkzaam als verslaggever op de financiële redactie van De Telegraaf. Daarna was zij negen jaar hoofdredacteur van CFO Magazine.

Industrielinqs

Mark Hillen

Mark Hillen

Mark Hillen, auteur van Iedereen werk, iedereen winst en co-auteur, samen met Willemijn Verloop, van Social Enterprise Unraveled, was voorheen Managing Partner bij Accenture. Samen met Willemijn Verloop startte hij Social Enterprise NL, het platform voor sociale ondernemingen in Nederland.

www.social-enterprise.nl

Mike Hoogveld

Mike Hoogveld

Mike Hoogveld, auteur van Agile Management, behoort tot de meest gevraagde sprekers over klantgerelateerde onderwerpen. Hij is als associate partner bij Holland Consulting Group werkzaam als adviseur en verricht daarnaast ook wetenschappelijk onderzoek. Hij werd genomineerd voor de PIM Marketing Literatuurprijs en Managementboek van het Jaar.

www.mikehoogveld.nl

Floris Hurts

Floris Hurts

Floris Hurts is auteur van The Business Composition. Hij is bedrijfsadviseur, gespecialiseerd in strategie en innovatie van dienstverlening, en oprichter van HDNM business composers. Daarnaast treedt hij op als docent en moderator bij post academische leergangen en in-company trajecten van het Instituut voor Leiderschap Avicenna en als docent bij de AOG School of Management.

www.hdnm.nl

Hessel Kaastra

Hessel Kaastra

Hessel Kaastra (1970) is de auteur van The 6 Discipines of Leadership. Hij studeerde luchtvaart- en ruimtevaarttechniek in Delft en behaalde een MBA aan INSEAD in Fontainebleau. Hij werkte als strategy consultant bij Bain & Company en daarna in verschillende managementrollen bij LeasePlan; sinds enkele jaren is hij CEO van LeasePlan Oostenrijk.

LinkedIn

Hans Keijzer

Hans Keijzer

Hans Keijzer, auteur van Walking the Perspectivity Path, was gedurende een groot deel van zijn werkzame leven verbonden aan DSM. In zijn laatste functie als directeur van het DSM Corporate Risk Office zorgde hij ervoor dat in alle geledingen van de organisatie consistente en up-to-date risicomanagementprocedures van kracht waren. Hans Keijzer overleed in 2013 op 63-jarige leeftijd. Zijn werk wordt voortgezet door zijn collega’s van het wereldwijde Perspectivity Network.

www.perspectivity.org

Hans Keijzer

Mila de Koning

Mila de Koning schreef samen met Marga Gooren Hart voor de dokter. Zij was werkzaam binnen verschillende functies in de GGZ. Sinds 2009 is zij mindfulness- en zelfcompassietrainer, -opleider en supervisor. Samen met Marga Gooren geeft zij zelfcompassie- en mindfulnesstrainingen aan artsen.

miladekoning.nl

Wibo Koole

Wibo Koole

Wibo Koole, auteur van Mindful Leadership, is managementconsultant en mindfulnesstrainer. Als consultant richt hij zich op strategie, innovatie en verandermanagement. Hij kent vele sectoren van binnenuit. Koole is een van de oprichters van het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam, waar hij mindfulnesstrainingen voor managers geeft.

www.centrumvoormindfulness.nl

Frank Krake

Frank Krake

Frank Krake is auteur van De rampondernemer (ook verkrijgbaar in het Engels als Master of Disaster). Hij begon zijn carrière in 1989 als inkoper bij Wehkamp en ontwikkelde zich als serial entrepreneur.  Krake combineert de vele facetten van het ondernemerschap op praktische wijze en met een gedegen theoretische onderbouwing, tot een inspirerend verhaal met de nodige humor.

www.rampondernemer.nl

Filia Kramp

Filia Kramp

Filia Kramp is auteur van Kringloop van Moed en van Schaduwnatie. Zij houdt zich bezig met de ontwikkeling van de menskant van organisaties en met organisatie-governance. Met meer dan 25 jaar ervaring op directie- en bestuursniveau, voornamelijk in zorgorganisaties, is ze actief als coach (van individuen en teams) en bestuursadviseur.

LinkedIn

Roeland van Laer

Roeland van Laer

Roeland van Laer is auteur van The End of HRM. Hij is is HR-strateeg en -expert. Momenteel is hij partner bij Labor Redimo, waar hij organisaties helpt met het ontwerpen en implementeren van innovatieve HR-strategieën en -oplossingen.

Labor Redimo

Andrea Lapère

Andrea Lapère

Andrea Lapère is co-auteur van Een gezonde dosis militair DNA, samen met Monique Harmsen. Zij is oprichter en directeur van Stratego, een werving- en selectiebureau dat is gespecialiseerd in het bemiddelen van oud-militairen naar banen in het bedrijfsleven.

Stratego

Woody van Olffen

Raymond Maas

Raymond Maas is co-auteur van Engage!, samen met Woody van Olffen en Wouter Visser. Hij is managing partner van AMI Consultancy. Met zijn collega’s helpt hij dagelijks mensen veranderavonturen te implementeren.

ami-consultancy.com

Marcel Metze

Marcel Metze

Marcel Metze is onderzoeksjournalist, historicus en auteur. Bij Warden Press publiceerde hij The Racing Stable. Hij kreeg grote bekendheid met zijn bestsellers over Philips, de banken, het CDA en recentelijk over Shell. Zijn biografie van Anton Philips, Ze zullen weten wie ze voor zich hebben, waarop hij promoveerde, werd genomineerd voor de AKO-literatuurprijs en uitgeroepen tot Managementboek van het Jaar 2006.

www.metze.nl

Woody van Olffen

Woody van Olffen

Woody van Olffen is co-auteur van Engage!, samen met Raymond Maas en Wouter Visser. Hij is hoogleraar Organisatieverandering en -ontwikkeling aan TIAS School for Business and Society van Tilburg University.

TIAS

Etienne van Oosten

Etienne van Oosten

Etienne van Oosten is co-auteur van Discipline en lef, met Jeanette Harmsen en Natasja de Groot. Hij besloot na een aantal life events om ook in zijn werkzame leven zijn grenzen te verleggen en om voortaan oorzaak te zijn en geen gevolg. Hierbij paste in 1995 de start van adviesbureau United Talent.

www.unitedtalent.nl

Koen Perik

Koen Perik

Koen Perik, auteur van De kostprijs, is als partner verbonden aan advies- en interimkantoor SIS Finance en adviseert multinationals en instellingen over customer profitability en performance management. In 2013 en 2017 adviseerde hij de AFM en NZa over dit onderwerp bij respectievelijk financiële instellingen en ziekenhuizen.

www.sis-finance.nl

Susanne Piët

Susanne Piët

Susanne Piët (1947-2020), auteur van For the Time Being, was een meester in emotiemanagement. Piët was directeur van haar adviesbureau voor communicatiestrategie en training. Ze was trendpsycholoog, een veelgevraagd spreker en werkte als coach en adviseur in beleveniscommunicatie. Daarnaast begeleidde ze bij het opzetten van communicatiestrategieën, veranderingstrajecten, trendgevoelige marketingplannen en cultuuromslagen.

Marieke prins

Marieke Prins

Marieke Prins schreef in opdracht van de gemeente Tilburg Ruig en goed. Zij adviseert publieke organisaties bij hun vastgoed-strategie en helpt hen de publieke waarde van hun vastgoed te vergroten. NB: Ruig en goed is niet meer leverbaar via de reguliere boekhandel.

LinkedIn

Shop

SHOP: Stichting Hulp en Opvang Prostitutie en Mensenhandel

De Stichting Hulp en Opvang Prostitutie en Mensenhandel (SHOP) is een expertisecentrum in Den Haag dat hulp- en dienstverlening aanbiedt aan (ex-)sekswerkers en slachtoffers van mensenhandel. Over het werk van de stichting publiceerde Warden Press het boek De kracht van de cliënt.

www.shop-denhaag.nl

Menno Spaan

Menno Spaan

Menno Spaan, auteur van From Containment to Free Flow, is bestuurskundige met een specialisatie organisatiekunde. Hij is oprichter en directeur van Haagse Beek organisatieadvies, van waaruit hij met een team van adviseurs de overheid helpt te veranderen. Daarnaast schrijft hij over verandering in de publieke sector en treedt hij op als gastspreker en dagvoorzitter.

haagsebeek.nl

Farid Tabarki

Farid Tabarki

Farid Tabarki, auteur van The End of the Middle, is oprichter van Studio Zeitgeist en doet sinds 2000 onderzoek naar de Europese tijdgeest. Door de Volkskrant werd hij in 2013 en 2014 uitgeroepen tot een van de 200 invloedrijkste Nederlanders. Farid werd in 2012 en 2013 uitgeroepen tot Trendwatcher of the Year.

www.studiozeitgeist.eu

Dave Teeuwsen

Dave Teeuwsen

Dave Teeuwsen is co-auteur van De veerkrachtige professional, met Willem Verbeke. Hij is masterstudent Behavioural Economics aan de Erasmus School of Economics.

LinkedIn

Willem Verbeke

Willem Verbeke

Willem Verbeke, samen met Dave Teeuwsen co-auteur van De veerkrachtige professional, is hoogleraar Sales en Account Management aan de Erasmus School of Economics, Rotterdam. Tevens is hij mede-eigenaar van Professional Capital, Rotterdam.

www.willemverbeke.nl

Willemijn Verloop

Willemijn Verloop

Willemijn Verloop schreef samen met Mark Hillen Social Enterprise Unraveled. Zij werd bekend als oprichter van War Child en bekleedt een aantal functies bij onder meer The Hunger Project en het European Cente for Conflict Prevention. Samen met Mark Hillen richtte ze Social Enterprise NL op.

www.social-enterprise.nl

Wouter Visser

Wouter Visser

Wouter Visser is co-auteur van Engage!, samen met Woody van Olffen en Raymond Maas. Hij is Competence Lead Project Management bij ASML. Voordien werkte hij als consultant en als facilitator bij Ami Consultancy.

LinkedIn

Nadia van der Vlies

Nadia van der Vlies

Nadia van der Vlies is auteur van No-Nonsense Leadership. Zij is (samen met Anne de Jong) eigenaar van opleidingsinstituut NONONS. Ze was manager bij diverse organisaties. Ze ontwikkelt leiderschapsprogramma’s en traint leidinggevenden in het gebruik van de coachende mindset om effectiever leiding te geven.

nonons.nl

Rijn Vogelaar

Rijn Vogelaar is de auteur van de enthousiasme-trilogie: Flame, Flow en Flood, en van Fighting Negativity. Hij is sociaal-psycholoog, voormalig CEO van een marktonderzoekbureau, auteur van de internationale bestseller De Superpromoter en oprichter van de Superpromoter Academy.

www.superpromoteracademy.com

Leo van de Voort

Leo van de Voort

Leo van de Voort is auteur van De prijs van alles, en de waarde van niets, en co-auteur van Strategie zoekt flow! Hij is werkzaam als organisatiedeskundige bij adviesbureau Fuel for Living Strategies. Hij richt zich op situaties waarin organisatieontwikkeling en strategische beleidsvorming elkaar raken, waarbij hij op zoek is naar wegen om richting en talent, kasstroom en energie optimaal te laten renderen. Verder bereidt hij een proefschrift voor over ‘Moed en complexiteit’.

www.fuelforlivingstrategies.com

Steven de Waal

André A. de Waal

Dr. André A. de Waal MBA is auteur van What Makes a High Performance Organization. Hij is managing partner en academisch directeur van het HPO Center, een organisatie die wereldwijd onderzoek doet naar de kenmerken van High Performance Organisaties, en partner van het Finance Function Research & Development Center, een organisatie die zich specifiek richt op het versterken van financiële functies. Hij is ook fellow van de Cranfield University, UK.

hpocenter.nl

Steven de Waal

Steven P.M. de Waal

Steven P.M. de Waal, auteur van Civil Leadership as the Future of Leadership, is strategisch consultant, ondernemer en voorzitter van verschillende Raden van Toezicht. Hij schreef eerder verschillende boeken en vele artikelen over onder meer strategisch denken, praktische wijsheid voor leiders en sociaal ondernemerschap. In 2014 promoveerde hij op een proefschrift over civil leadership en de waardenpatronen van verschillende leiders.

www.publicspace.nl

Arjan van Weele

Arjan van Weele

Arjan van Weele, auteur van Ontwikkelingen in het inkoopvak, bekleedde tot voor kort de (parttime) NEVI leerstoel Inkoopmanagement aan de Technische Universiteit Eindhoven. Daarnaast is hij als bestuursadviseur betrokken bij professionaliserings- en veranderingstrajecten op het gebied van inkoop, uitbesteding en contractmanagement. Hij is een veelgevraagd spreker en dagvoorzitter op tal van (internationale) conferenties.

www.arjanvanweele.com

Mathieu Weggeman

Mathieu Weggeman

Mathieu Weggeman, auteur van Managing Professionals? Don’t!, is hoogleraar Organisatiekunde, in het bijzonder Innovatie Management aan de Faculteit Industrial Engineering & Innovation Sciences van de Technische Universiteit Eindhoven. Daarnaast is hij strategic associate van Squarewise, Amsterdam en voert hij een eigen praktijk als bestuursadviseur.

www.mathieuweggeman.nl

Rens ter Weijde

Rens ter Weijde

Rens ter Weijde is auteur van Building Positive Organisations en van Purpose + Profit. Het is zijn passie om mensen met behulp van inzichten uit de positieve psychologie te helpen een betekenisvoller leven te leiden. Onder zijn cliënten bevinden zich vele gerenommeerde bedrijven uit binnen- en buitenland, alsmede een aantal topsporters. Met zijn bedrijf Purpose+ wil hij een nieuw, positief paradigma voor het bedrijfsleven breed ingang doen vinden.

www.purposeplus.com