Roeland van Laer / The End of HRM. A new model for work organization. Warden Press, 2022. Paperback, 200 pp’s. ISBN 978 94 93202 12 2. Engelstalig. Adviesprijs € 25,95. Ook verkrijgbaar als e-boek.

Nog te vaak is HR-beleid alleen gericht op werknemers in vaste dienst en niet op álle werkenden in een organisatie. Inmiddels werken bij organisaties veel medewerkers die anders kijken naar werk. Zij zijn tijdelijk in dienst, aan de organisatie verbonden als zzp’er of als externe dienstverlener. Toch worden deze groepen systematisch overgeslagen in het HR-beleid. Met alle gevolgen van dien.

Het is de taak van HR om de uitdagingen van de workforce of the future aan te gaan en zichzelf opnieuw uit te vinden. Het oude HR-paradigma moet worden losgelaten en plaatsmaken voor nieuw denken. Dit boek geeft een overzicht van deze veranderingen en een nieuw model voor een duurzame totale workforce-strategie. Het boek is daarmee een must voor iedere HR-professional die de regie wil pakken en voorop wil lopen in turbulente tijden.

‘Een must-read! Wie nú de overgang maakt van traditioneel human resource management naar een total workforce approach, is nog net op tijd.’ – Inge Helmers, global learning and development manager, Marel

‘Ik heb zelden een managementboek gelezen dat zo aansluit op mijn praktijk.’ – Dries van der Jagt, manager total workforce management, a.s.r. verzekeringen

Over Roeland van Laer

Roeland van Laer is HR-strateeg en -expert. Ruim 25 jaar vervulde hij diverse HR- en managementposities. Momenteel is hij  partner bij Labor Redimo, waar hij organisaties helpt met het ontwerpen en implementeren van innovatieve HR-strategieën en -oplossingen. Roelands missie is om HR-professionals wakker te schudden en hen fundamenteel anders te laten kijken naar hun rol.