PH_omslag-voorMarieke Prins e.a. / Ruig en goed. 15 jaar gebiedsontwikkeling Piushaven Tilburg. Warden Press, 2016. Hardback, 80 pp’s. ISBN 978 94 92004 36 9. Dit boek is niet meer leverbaar.

Het nieuwe Tilburgse woongebied Piushaven is uniek. Het is een smeltkroes van industriële historie, rustig wonen en moderne stedelijke dynamiek. In de vijftien jaar die de gebiedsontwikkeling Piushaven nu duurt, is veel gebouwd en ontstond een sterk eigen karakter. Ruig en veelzijdig, vol mogelijkheden en bijzonder dankzij de aanwezigheid van het altijd verbindende water. Om het kristallen huwelijk tussen de gemeente Tilburg en de gebiedsontwikkeling Piushaven te vieren, beschrijft deze publicatie in zeven verdiepende artikelen de ontwikkeling die het gebied heeft doorgemaakt. In beeld en tekst verhaalt het over alle facetten van het project, van de bijzondere samenwerking tussen de gemeente, ontwikkelaars, ondernemers en bewoners tot de vooruitstrevende stedenbouwkundige aanpak. Een aanpak die Piushaven op de kaart van Tilburg zette en op die van gebiedsontwikkelend Nederland.

Over Marieke Prins

portret marieke prinsMarieke Prins adviseert publieke organisaties bij hun vastgoed-strategie en helpt hen de publieke waarde van hun vastgoed te vergroten.