Leo van de Voort / De prijs van alles, en de waarde van niets. Nut, noodzaak en urgentie van het werken aan waarden. Warden Press, 2017. Paperback, 120 pp’s. ISBN 978 94 92004 38 3. Dit boek is niet meer leverbaar.

Elk van deze stukken bevat wel een haakje waar je denken aan blijft vastzitten. Of je dat nu leuk vindt of niet. Maar het ontrafelen is telkens weer een groot genoegen.
Leo van de Voort heeft de gave om onverwoestbaar optimistisch een gitzwarte wereld te schetsen. Blijmoedig en in verwondering beschrijft hij zorglijke ontwikkelingen in maatschappij en economie. Hij doet dat in taalkundige juweeltjes, met een diepe kennis van en buiging voor de grote denkers.
Waarden en waarde drijven ons in ontwikkeling en groei – ze moeten leidraad zijn, én spiegel.
Dit boek prikkelt die ambitie, dat is nodig. Steeds weer.

Over Leo van de Voort

Leo van de Voort is werkzaam als organisatiedeskundige bij De Stroomversnelling (‘werkplaats voor organisatievraagstukken’). Hij richt zich op situaties waarin organisatieontwikkeling en strategische beleidsvorming elkaar raken, waarbij hij op zoek is naar wegen om richting en talent, kasstroom en energie optimaal te laten renderen.
Vanuit deze benadering schrijft hij regelmatig essays en columns over waarden en waarde in het humanistisch tijdschrift Waardenwerk.

Eerder schreef hij Nooit meer strategiepijn (2010) en, samen met Jan Bultsma, Srategie zoekt flow! (2014).
Verder bereidt hij een proefschrift voor over ‘Moed en complexiteit’.