Steven de Waal / Civil Leadership as the Future of Leadership. Harnessing the disruptive p0wer of citizens. Warden Press, 2018. Paperback, 256 pp’s. ISBN 978 94 92004 71 0. Engelstalig. AdviesprijsĀ ā‚¬ 20,95. Ook verkrijgbaar als e-boek.

Onze samenleving en instituties bevinden zich momenteel in de beginfase van een nieuwe revolutie in de geschiedenis van de mensheid: de Digitale Burgerrevolutie. Dezelfde technologie die in de markt al eerder disruptie veroorzaakte, voorziet nu burgers van meer kennis en informatie, van meer openbare en politieke invloed, en van tools om zichzelf te organiseren en zo politiek, democratie en publieke diensten te ontwrichten. Dit zorgt voor een complete transformatie van het medialandschap, van de openbare opinie, van het politieke debat en van de positie van bedrijfsleven en staat ten opzichte van de burgers.

Dit boek onderzoekt en definieert deze revolutie, uitgaande van tal van voorbeelden van over de hele wereld. Het gaat in op de impact ervan en op de onderliggende technologie en trends, en laat zien welke speciale vorm van leiderschap nodig is nu de burger met zijn nieuw verworven macht het publieke domein ontwricht.

Over Steven de Waal

Steven P.M. de Waal is strategisch consultant, ondernemer en voorzitter van verschillende Raden van Toezicht. Hij combineert uitgebreide ervaring in de boardroom met academisch onderzoek en reflectie. Hij schreef eerder verschillende boeken en vele artikelen over onder meer strategisch denken, praktische wijsheid voor leiders en sociaal ondernemerschap. In 2014 promoveerde hij op een proefschrift over civil leadership en de waardenpatronen van verschillende leiders.