omslag The Integrity of Power.inddOscar David / The Integrity of Power. Developing true leadership. Warden Press, 2016. Paperback, 256 pp’s. ISBN 90 978 92004 33 8. Engelstalig. Adviesprijs € 19,95. Ook verkrijgbaar als e-boek.

 

Als we geen macht hebben, kunnen we haar niet misbruiken of verliezen. Maar zonder macht kunnen we ook het verschil niet maken en iets moois creëren. In dit boek beschrijft Oscar David de werking en dynamiek van macht. In vaak zeer persoonlijke verhalen en puttend vanuit zijn rijke ervaring en kennis gaat hij op zoek naar de vele elementen waaruit macht bestaat.

Daarnaast introduceert hij een nieuw model van macht. Hij laat zien hoe macht 1.0, die voortkomt uit onze oerinstincten om te willen heersen en overheersen, kan evolueren in macht 2.0, waarbij alles draait om controle en regulering. Ieders streven zou echter macht 3.0 moeten zijn: macht uitoefenen met integriteit. Maar hoe doe je dat? Oscar David laat het zien in dit inspirerende boek over een fascinerend fenomeen, waarmee iedereen te maken heeft.

Over Oscar David

portret oscar davidOscar David is organisatiepsycholoog, executive coach, adviseur en spreker op het gebied van leiderschap en verandering. Eerder schreef hij het succesvolle boek Het enneagram in management. Zijn nieuwe boek verscheen eerder in het Nederlands en in het Duits.