Marcel Metze / The Racing Stable. The dedicated, assertive, adaptive journey of The Member Company. Warden Press, 2021. Hardback, 208 pp’s. ISBN 978 94 93202 02 3. Engelstalig. Adviesprijs € 19,95. Ook verkrijgbaar als e-boek.

Ontmoet The Member Company en stap in de toekomst. En ontmoet ‘The Racing Stable’, de leden van TMC. Het bedrijf noemt ze ‘employeneurs’, een mix van werknemers en ondernemers. Deze hoog gekwalificeerde ingenieurs hebben een passie voor hun projecten, geven graag het allerbeste voor hun klanten en halen daarvoor het allerbeste uit henzelf.

In haar ruim twintigjarig bestaan heeft hi-tech adviesbureau TMC een businessmodel ontwikkeld dat op vijf pijlers rust: bedrijfscellen, individuele winstdeling, lange-termijnrelaties, een ‘YOUniversity (inclusief persoonlijke coaching) en een ondernemerslab. Daarmee stelt het bedrijf zijn ‘employeneurs’ in staat zichzelf te ontwikkelen, zowel zakelijk als persoonlijk. En kan het zijn klanten experts leveren van een hoog niveau, die hen kunnen helpen de technologie van de toekomst te ontwikkelen.

TMC opereert lokaal en internationaal en heeft inmiddels vestigingen in tien landen op drie continenten. Het bedrijf gelooft in voortuitgang en in menselijk potentieel, en heeft een cultuur die vooruitkijkt en wars is van hiërarchie. Op zijn thuisbasis in Eindhoven heeft het bedrijf ertoe bijgedragen dat mensen anders gingen aankijken tegen technologie, ingenieurschap en productieprocessen. Misschien is zijn meest karakteristieke eigenschap wel de Wijsheid van Onzekerheid – een principe dat ervoor heeft gezorgd dat TMC drie wereldwijde crises heeft overleefd.

Over Marcel Metze

Marcel Metze is onderzoeksjournalist, historicus en auteur. Hij kreeg grote bekendheid met zijn bestsellers over Philips, de banken, het CDA en recentelijk over Shell. Zijn biografie van Anton Philips, Ze zullen weten wie ze voor zich hebben, waarop hij promoveerde, werd genomineerd voor de AKO-literatuurprijs en uitgeroepen tot Managementboek van het Jaar 2006.