Hessel Kaastra / The 6 Disciplines of Leadership. How to run your company like a tight ship. Warden Press, 2022. Paperback, 160 pp’s. ISBN 978 94 93202 14 6. Engelstalig. Adviesprijs € 22,50. Ook verkrijgbaar als e-boek.

Dit boek is geschreven voor iedereen die net begonnen is in een leidinggevende functie, of die in de toekomst een rol als CEO ambieert. Het is een beknopte gids waarmee leiders snel complexe problemen overzichtelijk kunnen maken en biedt praktisch advies over hoe je als CEO om kunt gaan met allerlei uitdagingen. De beproefde concepten in dit boek komen zowel uit de literatuur als uit de praktijkervaring van de auteur, en zijn gelardeerd met voorbeelden uit de dagelijkse praktijk van bedrijven als Blackberry, IKEA, Adyen, Aetna, IBM en Just Eat Takeaway.com.

Rode draad in dit boek is dat er elementen zijn waar je als leider stevig aan vast moet houden – dus waar je geen compromissen over moet sluiten – en elementen waarbij het belangrijk is flexibel te zijn en mee te bewegen met je omgeving. Als je dit principe toepast op de zes disciplines die dit boek bespreekt, zul je als leider steviger in je schoenen staan en betere beslissingen nemen.

Over Hessel Kaastra

Hessel Kaastra (1970) studeerde luchtvaart- en ruimtevaarttechniek in Delft en behaalde een MBA aan INSEAD in Fontainebleau. Hij werkte als strategy consultant bij Bain & Company en daarna in verschillende managementrollen bij LeasePlan; sinds enkele jaren is hij CEO van LeasePlan Oostenrijk.