Rijn Vogelaar / Flood. The Enthusiasm Trilogy, Part 3. Superpromoter Academy, 2017. Paperback, 144 pp’s. ISBN 978 90 824841 6 8. Engelstalig. Adviesprijs € 19,95. Ook verkrijgbaar als e-boek.

In het eerste deel van de trilogie, Flame, zagen we hoe we de Olympische toorts van een organisatie kunnen ontdekken. In deel 2, Flow, ging het over de vraag hoe sturen op enthousiasme een centraal onderdeel kan worden van de cultuur van een organisatie. In dit derde deel staat het moment centraal waarop een artiest zijn publiek voor zich heeft gewonnen, een nieuw idee ineens de wereld verovert of een nieuw product een hype wordt.

Hoe verspreidt enthousiasme zich, en hoe kan het bedrijf dat faciliteren? In dit boek beschrijft Vogelaar hoe de vlam ook buiten de organisatie mensen aan kan steken. Het gaat daarbij om onderwerpen als spiegelneuronen, maar ook om positieve resonantie en collectieve synchronisatie. Het boek gaat tevens in op sociale media, en op de beperkingen ervan. Hoe creëer je een golf van enthousiasme, en hoe zorg je ervoor dat die nooit meer ophoudt?

Over Rijn Vogelaar

Rijn Vogelaar is sociaal-psycholoog, voormalig CEO van een marktonderzoekbureau, auteur van de internationale bestseller De Superpromoter en oprichter van de Superpromoter Academy.