Business compositionFloris Hurts / The Business Composition. How to compose, conduct and perform business that moves customers – and delivers results. Warden Press, 2014. Paperback, 200 pp’s. ISBN 978 94 92004 09 3. Engelstalig. Dit boek is niet meer leverbaar.

Onderscheidende klantervaringen bieden wordt steeds belangrijker in de strategie van bedrijven en instellingen. Maar hoe kom je tot aansprekende concepten en een indrukwekkende uitvoering? Muziekmakers weten daar alles van: hun toekomst staat op het spel wanneer zij hun publiek niet weten te raken. The Business Composition laat zien wat ondernemers, marketeers, accountmanagers, unitleiders, specialisten en hun teams kunnen leren van hoe componisten, dirigenten, producers en musici mensen treffen, ontroeren en in beweging brengen.

Het boek toont veel verrassende parallellen aan tussen het creëren van overtuigende muziek, en prestaties leveren waar klanten enthousiast van worden. En biedt direct bruikbare inzichten voor het creëren van unieke en toch herhaalbare klantervaringen met behulp van eigen zakelijke composities. Herkenbare voorbeelden illustreren wat deze benadering in de praktijk oplevert. Zoals: betere afstemming tussen leiders en volgers, meer harmonie tussen solisten en ondersteuners, meer gedrevenheid in de uitvoering, versterking van het effect op de klant. Deze methode inspireert organisaties om meer klanten te raken, meer toegevoegde waarde te creëren en effectiever te reageren op wisselende marktomstandigheden. Kortom: beter resultaat te bereiken.

Over Floris Hurts

Floris HurtsFloris Hurts is bedrijfsadviseur, gespecialiseerd in strategie en innovatie van dienstverlening, en oprichter van HDNM business composers. Hij werkt met leiders en managementteams van organisaties aan het klantgedreven maken van hun dienstverlening, door de (on-)uitgesproken behoeften van hun klanten beter te herkennen en doorgronden en hun performance vanuit dat perspectief opnieuw te ‘componeren’. Daarnaast treedt hij op als docent en moderator bij post academische leergangen en in-company trajecten van het Instituut voor Leiderschap Avicenna en als docent bij de AOG School of Management.