André de Waal / What Makes a High Performance Organization. Five Validated Factors of Competitive Advantage that Apply Worldwide. Warden Press, 2019. Paperback, 344 pp’s. ISBN 978 94 92004 77 2. Engelstalig. Adviesprijs € 24,95. Ook verkrijgbaar als e-boek.

Houd u niet langer bezig met wat u denkt dat werkt, of wat u vindt dat zou moeten werken. Als hedendaagse manager kunt u zich beter concentreren op datgene wat werkelijk bijdraagt aan het bereiken van uw doelstellingen. André de Waal ontdekte en analyseerde op wetenschappelijke wijze wat er aantoonbaar toe doet in iedere soort organisatie, wereldwijd, in alle sectoren.

Dit boek beschrijft het bewezen raamwerk dat bestaat uit de vijf universele factoren waar u op moet focussen om uw organisatie te veranderen in een High Performance Organization (HPO):
– kwaliteit van management;
– openheid en actiegerichtheid;
– langetermijngerichtheid;
– continue verbetering en vernieuwing;
– kwaliteit van medewerkers.

Het HPO-raamwerk is het resultaat van jarenlang internationaal onderzoek naar de succesfactoren van HPO’s. In dit boek geeft André de Waal veel praktijkvoorbeelden uit verschillende sectoren, zoals finance, detailhandel, industrie, ICT, hoger onderwijs en overheid. Inclusief interviews met HPO-leiders bij Microsoft, SABMiller, Svenska Handelsbanken, HP, Tata Steel, Ziggo, Unilever en KLM. Het HPO-raamwerk wordt inmiddels wereldwijd bij meer dan 2000 organisaties toegepast.

Over André de Waal

Dr. André A. de Waal MBA is managing partner en academisch directeur van het HPO Center, een organisatie die wereldwijd onderzoek doet naar de kenmerken van High Performance Organisaties, en partner van het Finance Function Research & Development Center, een organisatie die zich specifiek richt op het versterken van financiële functies. Hij is ook fellow van de Cranfield University, UK.