Woody van Olffen, Raymond Maas en Wouter Visser / Engage! Travel guide for change adventures. Warden Press, 2019. Paperback, 224 pp’s. ISBN 978 94 92004 85 7. Adviesprijs € 29,99. Ook verkrijgbaar als e-boek.

 

Dat organisatieverandering een doelgericht en georganiseerd proces is, is een ouderwetse gedachte. Want als uitdagingen roepen om veranderingen binnen je bedrijf, kun je vaak niet meer terugvallen op vaststaande plannen en voornemens. De nadruk komt dan te liggen op de juiste mentaliteit: het enthousiast aangaan van een spannend veranderavontuur met kans op flinke turbulentie.

Engage! is een reisgids voor change agents en biedt hulp en bemoediging bij het aangaan en volhouden van veranderavonturen. De nadruk ligt hierbij op verbinden en ‘leren te leren’. De auteurs nemen je mee op een enerverende reis ondersteund door sprankelende illustraties en inspirerende praktijkvoorbeelden. Zo bieden zij inzicht in de benodigde houding en behulpzame gedragingen om het schip en zijn bemanning op koers te houden, zwarte gaten te ontwijken en nieuwe werelden te ontdekken.

Over de auteurs

Raymond Maas is managing partner bij Ami Consultancy. Met zijn collega’s helpt hij dagelijks mensen veranderavonturen te realiseren. Woody van Olffen is hoogleraar Organisatieverandering en ontwikkeling aan de TIAS Business School van de universiteit van Tilburg. Wouter Visser is Competence Lead Project Management bij ASML. Eerder werkte hij als veranderconsultant en facilitator bij Ami Consultancy.