Erik Bronsvoort, Matthijs Gerrits / From Marginal Gains to a Circular Revolution. A practical guide to creating a circular cycling economy. Warden Press, 2020. Paperback, 160 pp’s. ISBN 978 94 92004 93 2. Engelstalig. Adviesprijs € 24,95. Ook verkrijgbaar als e-boek.

Stel je een fiets voor die gemaakt is van plantaardig of gerecycled materiaal. Stel je voor dat de pedalen van je fiets biologisch afbreekbaar zijn, en dat de olie die van je ketting afloopt geen vervuiling oplevert, maar waardevolle voedingsstoffen voor planten is. Je zet je oude fiets niet meer bij het grofvuil, maar levert die in bij de fabrikant, zodat die waardevolle onderdelen kan hergebruiken. Of je zet hem in je tuin, zodat hij weer onderdeel wordt van de kringloop van het leven.

Je zou leven in een wereld met een circulaire economie, waar we niet langer eindige grondstoffen aan de aarde onttrekken, maar ons ‘afval’ hergebruiken en omvormen tot nieuwe producten. Om van onze huidige, lineaire economie tot een circulaire economie te komen, zijn kleine stapjes vooruit met marginale meeropbrengsten niet meer genoeg. Daarvoor is een echte revolutie nodig – ook in de fietswereld. Dit boek is een praktische gids om de fietswereld die overgang te helpen maken.

Over Erik Bronsvoort en Matthijs Gerrits

Erik Bronsvoort en Matthijs Gerrits zijn beiden ‘bike nerds’. Erik is ingenieur en ondernemer en loopt graag voor de troepen uit. Matthijs is historicus en IT-expert. Samen richtten ze Circular Cycling op, een bedrijf waarmee ze circulaire businessmodellen ingang willen doen vinden in de fietsindustrie.