De rampondernemerFrank Krake / De rampondernemer. Overwinnen als alles tegenzit. Pearson Benelux, 2014 (verspreiding door Warden Press). Hardback, 246 pp’s. ISBN 978 90 430 3162 2. € 19,95. Ook verkrijgbaar als e-boek.

Dit boek vertelt het ongelooflijke verhaal van rampondernemer Frank Krake, die als dertiger directeur wordt van de kwakkelende tuinmeubelfabrikant Unimeta. Bij zijn ambitieuze pogingen het bedrijf succesvol te maken, wordt hij voortdurend getroffen door tegenslag: de vuurwerkramp in Enschede vernietigt de hele voorraad, 9/11 haalt een streep door het Amerikaanse avontuur en failliete leveranciers brengen het bedrijf aan de rand van de afgrond.

Dat één man de dupe kan zijn van zoveel rampspoed lijkt onwaarschijnlijk. Toch is De rampondernemer een waargebeurd verhaal, een verhaal over veerkracht en doorzettingsvermogen. Want Frank weet niet van opgeven. Keer op keer lukt het hem met soms buitenaardse inspanning het bedrijf van de ondergang te redden – tot na vele jaren alsnog het onvermijdelijke gebeurt. Ook dan is Frank echter nog niet verslagen. Nog één keer haalt hij alles uit de kast…

Over Frank Krake

Frank KrakeFrank Krake begon zijn carrière in 1989, na zijn studie HEAO-CE, als inkoper bij Wehkamp. Na de perikelen bij Unimeta, zijn avontuur met Tita-tuinmeubelen en zijn uitstapje als sponsor bij voetbalclub De Graafschap, is hij nu directeur-eigenaar van tuinmeubelproducent Bukatchi BV, met vestigingen in Hengelo, QingXi (China) en Cirebon (Indonesië), en een jaaromzet van meer dan 10 miljoen euro. Krake combineert de vele facetten van het ondernemerschap op praktische wijze en met een gedegen theoretische onderbouwing, tot een inspirerend verhaal met de nodige humor.

Een uiterst inspirerend, geestig en goed opgebouwd verhaal

Jort Kelder

Boeiend, leerzaam en soms hilarisch… en het leest als een trein

Rick van der Ploeg