Susanne Piët / For the time Being. Reflections on life’s insistent companion. Warden Press, 2018. Paperback, 160 pp’s. ISBN 978 94 92004 74 1. Engelstalig. Dit boek is niet meer leverbaar.

Van alle dieren heeft alleen de mens het vermogen om na te denken over tijd, te stressen over het gebrek eraan of stil te staan bij de eindeloosheid ervan. Als geen ander kunnen we ons zorgen maken over de toekomst of terugverlangen naar een geromantiseerd verleden. Anders dan andere diersoorten slagen we er echter niet in om tijd gewoon te nemen voor wat het is. Ons besef van tijd spookt daarvoor te veel door ons hoofd. We maken ons er te druk om, althans om het te beperkte idee dat we ervan hebben. Dat speelt ons parten – economisch, sociaal en psychologisch. Onze merkwaardige, zelfopgelegde verhouding met tijd bepaalt ons leven en markeert de ’tijdgeest’, terwijl een omineuze waarschuwing boven ons zweeft: ‘het is vijf voor twaalf’.

Dit boek gaat over hoe tijd voelt, en hoe we er beter gebruik van kunnen maken.

Over Susanne Piët

Susanne Piët (1947-2020) was een meester in emotiemanagement. Piët was directeur van haar adviesbureau voor communicatiestrategie en training. Ze was trendpsycholoog, een veelgevraagd spreker en werkte als coach en adviseur in beleveniscommunicatie. Daarnaast begeleidde ze bij het opzetten van communicatiestrategieën, veranderingstrajecten, trendgevoelige marketingplannen en cultuuromslagen.